Janson en Lutim zetten tanden in het Chocolade Festival

Alweer voor de 18e keer viert Zutphen het Chocolade Festival! Het succesvolle festival wat eerder zo’n 30.000 bezoekers wist te trekken zal op zondag 25 september weer plaatsvinden.

Huub Janson bedacht 20 jaar geleden het Chocolade Festival en organiseert het elk jaar weer. Dit jaar met hulp van Lutim Creatief Mediabureau. ‘De jongens van Lutim organiseren ook mede de Nationale Bokbierdag, het grootste evenement van Zutphen en hebben een frisse kijk op de 18-jarige traditie,’ aldus Huub.

‘De samenwerking is perfect. Ik zocht mensen voor de promotie en marketing en Lutim is hier de juiste partij voor. Zij bouwden een nieuwe website en zorgen voor alle PR. Samen organiseren we het hele festival, Lutim gooit er hun eigen (chocolade) sausje over’, zegt Huub. ‘Huub weet alles van het maken van de beste en lekkerste chocolade en kent superveel mensen in de wereld van chocola die er met z’n allen weer een prachtig Chocolade Festival van gaan maken. Zo hebben we allebei onze sterke kanten en is de samenwerking optimaal’, benoemd Maarten van Kranenburg, mede-eigenaar van Lutim.

Voor het Chocolade Festival komen de beste chocolatiers uit heel het land naar Zutphen. Je ziet chocolade in heel veel vormen en je kunt natuurlijk proeven. Er zijn workshops en je kunt schilderen en tekenen met chocola in combinatie met het tekenfestival The Big Draw. Er is bodypainting met chocolade, Lily Kooymans maakt een groot chocolade kunstwerk en het enige cacao- en chocolademuseum van Nederland is van de partij. Er zijn modeshows en activiteiten voor kinderen. Er is voor jong en oud van alles te beleven.

Het thema is Afrika. ‘Wel zo logisch, aangezien de meeste cacaobonen uit dit continent komen,’ zegt Janson. De Afrikaanse band La Compagnie Tahoungan zal door muziek, dans, steltlopers, vuurspuwers en vuureters voor entertainment zorgen. Ook zullen ze ons de cultuur van hun West-Afrikaanse land Togo tonen met traditionele instrumenten, kleding, dansen, maskers, tovenarij en voodoorituelen. Ook de groepen Boka de Banjul en Mandinkabi zullen optredens verzorgen tijdens het festival.

Zondag 25 September is het zo ver. Van 12:00 tot 17:00 uur is het feest in Zutphen: Het 18e Chocolade Festival!

Stichting Chocolade Festival
Pollaan 60 A
7202 BX Zutphen
0575-218110
info@chocoladefestivalzutphen.nl
KvK 58486437

Bestuur
Huub Janson
Patrick van den Brink
Maarten van Kranenburg

Social media
Blijf op de hoogte en volg onze kanalen: