Eerste Hanzereep uitgereikt

Met veel enthousiasme kondigen Huub Janson van Bonbonatelier Janson en Patrick van den Brink en Maarten van Kranenburg van Lutim Creatief Mediabureau aan dat het Chocolade Festival ook dit jaar weer plaatsvindt en wel op zondag 24 september 2023. En dit keer groter dan ooit! Het thema van het festival is ‘Hanze’, wat perfect past bij het fantastische Hanzejaar dat we vieren. Om alvast in de stemming te komen worden er unieke Hanze chocoladerepen uitgegeven, met specerijen en kruiden die al in de Hanzetijd werden gebruikt!

“Wij hebben aan Huub Janson gevraagd om twee chocoladerepen te maken geïnspireerd op de Hanzetijd”, zegt Patrick van den Brink. “De Hanzerepen zijn het resultaat van deze inspirerende samenwerking.” Maarten van Kranenburg voegt toe: “Later dit jaar rollen we een winkeliersactie uit, waarbij mensen die shoppen bij onze lokale ondernemers in onze bruisende Hanzestad sparen voor een gratis Hanzereep. En daarbij zijn ook nog mooie prijzen te winnen!” Huub Janson deelt zijn enthousiasme: “Ik weet alles van chocolade en ik heb het Chocolade Festival al 17 keer georganiseerd. Met de aanvulling van de jongens van Lutim in het bestuur, tillen we het festival naar een hoger plan en kunnen we onder andere deze winkeliersactie aanbieden.”

De allereerste Hanzereep is uitgereikt aan wethouder Rick Verschure (o.a. Evenementen, Binnenstad en Hanze) van de Gemeente Zutphen. “Deze actie sluit perfect aan op ons Hanzejaar en toont aan dat de Hanzegedachte nog steeds actueel is”, aldus Verschure “Het is mooi om te zien wat samenwerkingen kunnen doen in ons prachtige Zutphen. En geweldig dat winkeliers uit de binnenstad worden betrokken bij een evenement. Samen staan we sterk!” Zegt Rick Verschure enthousiast.

De Hanzerepen zijn vanaf nu te koop bij Bonbonatelier Janson aan de Korte Hofstraat 12 in Zutphen. Het Chocolade Festival Zutphen is op zondag 24 september in het centrum van Zutphen.

Stichting Chocolade Festival
Pollaan 60 A
7202 BX Zutphen
0575-218110
info@chocoladefestivalzutphen.nl
KvK 58486437

Bestuur
Huub Janson
Patrick van den Brink
Maarten van Kranenburg

Social media
Blijf op de hoogte en volg onze kanalen: